Kérdése van? 06/30/702-0101 (H-P 9-12 óráig)
Belépés Regisztráció
0 termék0 Ft
Kosár
 
A kosarad jelenleg üres
 
 
 
 

Nyúl tartása otthon

kisállattartóknak ·

Egyre gyakoribb hogy valaki - főleg kedvencként - nyulat tart otthon, úgyhogy ideje beszélgetnünk kicsit erről a témáról is.


Nyúl tartása otthon

Az Egyesült Államokban az 1990-es években terjedt el a nyulak háziállatként történő tartása, majd onnan terjedt tovább ez a divat a világ többi országába. Manapság már Magyarországon is tartják házi kedvencként, de még mindig újdonságként hat, hiszen eddig csak inkább húsa miatt tenyésztették. 

A nyuszi, mint házi kedvenc választása ideális lehet olyan gazdák számára, akik nem tudnak sok időt otthon tölteni. Ideális kisebb lakásba, ahol hosszabb időre (biztonságos ketrecében) magára hagyhatjuk, valamint a szomszédokat sem fogja zavarni.

Nyúl a lakásban

Simogatással és odafigyeléssel könnyen megszelídíthető. Szeret ketrecében tartózkodni, de ha lehetőség van rá, engedjük kis időre szabadon a lakásban, hadd futkározzon kedvére, hiszen ez boldoggá teszi.

Hol és hogy tartsuk a nyulat a lakásban?

A gyárilag kapható nyúlketrecek alja lenyitható, ezzel megkönnyítve a tisztítást. A ketrec oldalán is található ajtó, ezt a nyuszi tudja használni, viszont ügyeljünk rá, hogy egyedül ne tudja kinyitni.

A ketrec elhelyezésénél vegyük figyelembe, hogy a nyuszi biztonságba érezze magát, ne legyen huzat és közvetlenül az ablak alá se helyezzük (egy meleg nyári napon ez veszélyforrás lehet számára). Ideális lehet számára egy fal melletti hely.

Nyuszi tartása otthon

A ketrecet a következőképpen rendezzük be: alulra egy réteg forgácsot szórjunk, majd erre kerüljön egy adag széna. A ketrecre szereljünk itatót és rakjunk a nyuszinak a fogak koptatására való rágófát. Jól jöhet még egy faág is, és az ásványi anyagokat pótló sókocka.

Ha a nyuszi a ketrecen kívül tölti az időt, figyeljünk rá, hogy ne tudja megrágni a szőnyeget, a szobanövényeket, valamint a konyhába se tudjon kijutni, mert itt számtalan veszély leselkedhet rá. Ha más házi kedvenc is van, akkor ügyeljünk rá, hogy az nehogy megtámadja a nyuszit.

weballatpatika.hu
 

Kapcsolódó bejegyzések