Kérdése van? 06/30/702-0101 (H-P 9-12 óráig)
Belépés Regisztráció
0 termék0 Ft
Kosár
 
A kosarad jelenleg üres
 
 
 
 
Béres Minera csepp macskáknak állatgyógyszertár
 

Béres Minera csepp macskáknak (30ml)

Béres

Vitaminok, Immunerősítés

Béres Minera csepp immunerősítő készítmény macskáknak A.U.V. 30 ml


 
Termékkód: MINE3
5 184 Ft
172 800 Ft/l
30 000 Ft feletti vásárlásait INGYEN házhoz szállítjuk!
 

Béres Minera csepp immunerősítő készítmény macskáknak A.U.V. 30 ml

Javallat: 

A készítmény nyomelemeket és ásványi anyagokat tartalmaz, alkalmazható megelőzés, vagy a gyógyszeres kezelés kiegészítése céljából. Alkalmazható anyagcserezavarok, étvágytalanság, gyengeség esetén, az ellenállóképesség javítására, nyomelemek pótlására, kondícióerősítésre, fertőző betegségek esetén az immunrendszer erősítésére, a gyorsabb felépülés céljából. Műtéti előkészítésre, illetve a műtét utáni felépülés időszakában, daganatos megbetegedésekben a gyógyszeres terápia kiegészítésére, fakó szőrzet, szőrhullás esetén a szőrzet minőségének javítására, a bőr és a nyálkahártya védelmére, a bőr regenerálására vedléskor. Kiállításra való felkészítés idején, vemhesség, szoptatás alkalmával, valamint minden kórképnél a gyógyszeres kezelés kiegészítésére és az előírt adagban a fenti kórképek megelőzésére. 

Adagolás: 
1 csepp Minera cseppek macskáknak A.U.V. testtömeg-kilogrammonként. A készítményt a macska olyan mennyiségű ivóvizébe vagy táplálékába adagoljuk, amelyet az állat biztosan elfogyaszt. A cseppentő segítségével közvetlenül az állat szájába is adagolhatjuk. Tejbe ne keverjük!


Adagolás-és alkalmazásmód: 
Szájon át, ivóvízben oldva alkalmazandó.

MINEK A MINERA?
Gyakorta előfordul, hogy a gazdák „ember” Béres Cseppet adnak gyengélkedő kedvenceiknek és a javulás szinte mindig bekövetkezik. Ez motiválta a Béres Rt. kutatóit, hogy kidolgozzák a kutyák és macskák szükségleteihez idomuló Mineral-cseppet. A haszonállatok – szarvasmarha, sertés, nyúl, baromfiak, versenygalambok – már nyolc éve kaphatják a fajtájukra szabott cseppeket. A nyomelemeknek – enzimek és vitaminok részeként – az állatok anyagcsere-folyamataiban és védelmi rendszerében is fontos szerepük van. Hiányuk az ellenállóképesség csökkenését, kondícióromlást, anyagcsere-zavarokat, betegségeket idéz elő. Pótlásukról tehát feltétlenül gondoskodni kell, mert a táplálékban – legyen az „házikoszt”, konzerv vagy száraz eledel – az állat nem mindig kapja meg az életfunkciók kedvező alakulásához szükséges mennyiséget. 

Minden állatfajnak, sőt, egyednek – a testsúly függvényében – megvan a maga nyomelem igénye, amire minden nap szüksége van ahhoz, hogy egészséges maradjon, életfunkciói, immunrendszere normálisan működjön – tájékoztat dr. Kelemen András állatorvos, a Béres Rt. állatgyógyászati termékmenedzsere.

– Ezeket az elveket figyelembe véve dolgozta ki a Béres Rt. kutatócsoportja a kutyák részére a Minera multi nyomelem tartalmú készítményt.

A klinikai kipróbálás alatt fertőző betegségekben, anyagcsere zavarokban, étvágytalanságban szenvedő, bizonytalan eredetű kondícióromlást, gyengeséget, elesettséget mutató, több száz kutyán vizsgáltuk a készítmény hatását – folytatja Kelemen doktor.

– Alkalmaztuk műtéti felkészítésre és nem utolsó sorban, daganatos megbetegedéseknél. Az emlő- tüdő-, máj-, lép-, hasűri és végbéltájéki tumorok műtéti eltávolítása után adtuk a szert, és egyetlen esetben sem tapasztaltuk a daganat újranövekedését, s a kontrollvizsgálatok tanúsága szerint a kutyák általános állapota számottevően javult.

Fontos azonban tudni, hogy a készítmény nem helyettesíti a gyógyszeres kezelést, hanem kiegészíti azt. A csepp szedésének időtartamát az állatorvos határozza meg, a beteg állapota és az aktuális kezelések figyelembe vételével.

De említhetném egy nem beteg, csak öreg magyar vizsla esetét is: az elesett, étvágytalan, fénytelen és hulló szőrű jószág másfél hónapi cseppszedés után látványosan megváltozott: élénk, érdeklődik a környezete iránt, megjött az étvágya, a szőre nem hullik, hanem gyönyörű és fényes. 

Egészséges állatoknál megelőzhetjük a bajt, ha táplálékukba vagy ivóvízükbe két hónapon át 1 csepp/1 testsúly-kilogramm szert keverünk. Az általános roboráló, immunrendszer-erősítő, nyálkahártya védő hatás nem marad el. A Minera Cseppeknek éppen ezek a tulajdonságai használhatók ki a kutya szépségversenyek résztvevőinél is: ha másfél-két hónappal a verseny előtt elkezdjük adagolni, az állat fényes, tömött szőrrel és ragyogóan egészséges küllemmel hálálja meg a „szépítőszert”.

 

Összetétel:
1 ml (19 csepp) oldat tartalmaz:
Hatóanyagok: 
0,27 mg bór, 
0,067 mg molibdén, 
0,0033 mg vanádium, 
0,023 mg króm, 
0,27 mg réz, 
2,00 mg vas, 
0,017 mg jód, 
0,67 mg mangán, 
16,7 mg magnézium, 
0,017 mg szelén, 
1,67 mg cink.

Segédanyagok: 
Almasav, glicin, borkősav, borostyánkősav, mannit, tisztított víz. 

A forgalomba hozatali engedély jogosultjának neve és címe: 
Béres Gyógyszergyár Zrt., 1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4.

Célállat faj: 
Macska. 


Felhasználási javaslat: 
A készítményt betegségmegelőzés és roborálás céljából 2 hónapig kell adagolni, ami egy hónapos közbeiktatott szünet után megismételhető. Terápiás kezelések (pl. daganatos és fertőző betegségek) esetén a kezelőorvos utasítása szerint kell alkalmazni.

Ellenjavallatok: 
Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagaival, vagy bármely segédanyaggal vagy vivőanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Mellékhatások: 
A készítmény egyes összetevőivel szemben allergia alakulhat ki. Ha egyéb nemkívánatos hatást észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 
Nem szükséges. A készítmény élelmiszertermelő állatok kezelésére nem használható!

Különleges tárolási előírások: 
Az állatgyógyászati készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni!
15-25°C között, fénytől védett helyen tárolandó.
Lejárati idő eredeti csomagolásban, előírás szerint tárolva a gyártástól számított 3 év.
Csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Különleges figyelmeztetések: 
Tejben a készítmény nem alkalmazható!

Rendelhetőség: 
Vény nélkül. Kizárólag állatgyógyászati felhasználásra.

Forgalmazhatóság: 
Szabadon forgalmazható.

Kiszerelési egységek: 
30 ml oldat garanciazáras, fehér, polietilén csavaros kupakkal és színtelen polietilén cseppentőbetéttel lezárt barna üvegben.

Törzskönyvi szám: 24/2002. 

Béres Minera csepp macskáknak - hasonló termékeink

DM Guard T2 macskáknak

DM Guard T2 macskáknak (több kiszerelésben)

DMGuard Vitaminok, Immunerősítés
8 500 Ft -tól
Aptus Multicat tabletta

Aptus Multicat tabletta (120db)

Aptus Vitaminok, Immunerősítés
4 422 Ft
megszűnt termék!
APTUS Recobooster CAT paszta

APTUS Recobooster CAT paszta (60g)

Aptus Vitaminok, Immunerősítés
4 017 Ft
VetPlus Flumax immunerősítő paszta

VetPlus Flumax immunerősítő paszta (150ml)

Flumax Vitaminok, Immunerősítés
15 267 Ft