Kérdése van? 06/30/702-0101 (H-P 9-12 óráig)
Belépés Regisztráció
0 termék0 Ft
Kosár
 
A kosarad jelenleg üres
 
 
 
 
Foresto bolha és kullancs elleni nyakörv macskáknak állatgyógyszertár
 

Foresto bolha és kullancs elleni nyakörv macskáknak (38cm)

Foresto

Kullancs, bolha és egyéb élősködők

A Foresto® egy újgenerációs nyakörv, amely akár 8 hónap védelmet biztosít kullancsok és bolhák ellen.


 
Termékkód: BAYER16CAT
11 717 Ft
11 717 Ft / db
30 000 Ft feletti vásárlásait INGYEN házhoz szállítjuk!
 

Foresto macska nyakörv


Hivatalos elnevezés:
Foresto 1,25 g + 0,56 g nyakörv macskáknak és kutyáknak < 8 kg A.U.V.
Imidakloprid
Flumetrin 

A Foresto nyakör macskáknak javallatai


Bolhásság (Ctenocephalides feüs) kezelésére és megelőzésére 7- 8 hónapon keresztül.
Megakadályozza az állat közvetlen környezetében a bolhalárvák fejlődését 10 hétig.
A Foresto használható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) gyógykezelési stratégiájának
részeként.
A termék hosszan tartó, 8 hónapos, akaricid (ölő) hatással (Ixodes ricinus, Rhipicephahis turanicus) és repellens (táplálkozás ellenes) aktivitással rendelkezik kullancsfertözés {Ixodes ricinus) esetén. Hatékony a lárva- vagy nimfaállapotú, illetve kifejlett kullancsok ellen.
Előfordulhat, hogy a kezelés időpontjában már a macskán lévő kullancsok nem pusztulnak el a nyakörv felhelyezését követő 48 órán belül, és láthatóak maradnak a bőrbe fúródva. Ezért ajánlott a macskába fúródott kullancsok eltávolítása a kezelés időpontjában. Az új kullancsfertőzést megelőző hatás a nyakörv felhelyezése után két napon belül megkezdődik.
Ideális esetben a nyakörvet a bolha- illetve kullancsszezon kezdete előtt kell felhelyezni.

Foresto macska nyakörv ellenjavallatai

 

Nem alkalmazható 10 hetesnél fiatalabb macska- és 7 hetesnél fiatalabb kutyakölykön.
Nem alkalmazható a hatóanyagokkal, vagy bármely segédanyaggal szembeni ismert túlérzékenység esetén.

A Foresto macska nyakörv helyes alkalmazására vonatkozó javaslat


Csak közvetlenül a felhasználás előtt vegyük ki a nyakörvet a védöcsomagolásból. Tekerjük ki a nyakörvet, és ellenőrizzük, hogy nem maradt-e műanyag összekötő elem a nyakörv belsején. Lazán helyezzük fel az állat nyaka köré a nyakörvet (jó felhelyezésnél a nyak bőre és a nyakörv közé két ujjunk becsúsztatható). A nyakörv végét dugjuk át a bújtatón és vágjuk le a 2 cm-nél hosszabb túllógó részt.

A nyakörvet a 8 hónapos védelmi időszak alatt folyamatosan kell hordani, és utána el kell távolítani. A felhelyezett nyakörvet időközönként célszerű ellenőrizni, és ha szükséges, utána kell állítani, különös tekintettel a gyorsan növekvő kölykökre.
A kisméretű nyakörv biztonsági zár mechanizmussal készül. Abban a ritkán előforduló helyzetben, ha egy nyakövet viselő macska fennakad, a macska saját ereje elég arra, hogy a nyakörv annyira kiengedjen, hogy az állat gyorsan kiszabadulhasson.

 

Foresto macska nyakörv összetétele

Egy szagtalan, vízálló, szürke nyakörv (38 cm,) hatóanyaga 1,25 g imidakloprid és 0,56 g flumetrin. Segédanyagok: Titán-dioxid (E 171), vas-oxid (fekete ) (E 172),dibutil-adipát, propilénglikol-dikaprilokaprát, szójaolaj (epoxidált), sztearinsav, PVC.

 

 

Foresto nyakörv macskáknak egyéb információk


KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK
Gyermekek elöl gondosan el kell zárni!
Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolási hőmérsékletet nem igényel.

KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETES(EK)
A kullancsok 24-48 órával a kezelt állatra kerülés után elpusztulnak és leesnek a gazdaállatról, általában vérszívás nélkül.
Egy-egy kullancs megtapadását a kezelés után nem lehet kizárni. Emiatt, kedvezőtlen körülmények között, az ezen paraziták által közvetített fertőző betegségek átvitelét sem lehet teljes mértékben kizárni. Mint minden hosszú hatásidejü, helyileg ható készítmény esetében, a vedlési időszakokban a szőrszálakhoz tapadt hatóanyag-részecskék távozása a hatékonyság átmeneti, enyhe csökkenéséhez vezethet. A hatóanyagok pótlása a nyakörvböl azonnal megindul, így a hatékonyság helyreáll anélkül, hogy kiegészítő kezelésre vagy a nyakörv cseréjére lenne szükség.
Erős bolhafertözöttség esetén az optimális védelem érdekében az állat környezetét is érdemes megfelelő inszekticid készítménnyel kezelni.
A termék vízálló, tehát hatékony marad akkor is, ha az állat szőrzete benedvesedik. A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését vagy gyakori samponos mosását azonban el kell kerülni, mivel ezek csökkenthetik a hatékonyság időtartamát.
A vizsgálatok alapján a havonta ismételt samponos fürdetés vagy teljes átnedvesedés nem csökkentette számottevően a 8 hónapos hatékonyságot kullancsok esetében, a hatóanyag újbóli eloszlása után, viszont a bolhaellenes hatékonyság fokozatos csökkenése mutatkozott a kezelés 5. hónapjától kezdődően. A flumetrinnel vagy imidaklopriddal patkányon és nyúlon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a hatóanyagok nem befolyásolják a termékenységet és a szaporodást, és nem rendelkeznek bizonyított teratogén vagy fötotoxikus hatással.
Azonban az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt a célállat fajon vemhesség és laktáció idején, ezért adatok hiányában a termék alkalmazása vemhesség és laktáció alatt nem javasolt.
Túladagolás a nyakörv gyógyszerforma miatt valószínűtlen és túladagolási tünetek nem várhatóak.
A túladagolási tünetek vizsgálatakor egyedenként 5 nyakörvet helyeztek fel felnőtt kutyákra és macskákra 8 hónapon át, valamint 7 hetes kutyakölykökre és 10 hetes macskakölykökre 6 hónap időtartamra. A 6 szakaszban leírtakon kívül más mellékhatást nem tapasztaltak.
Abban a valószínűtlen esetben, ha egy állat a nyakörvet megeszi, enyhe gyomor- bélrendszeri tünetek (pl. hígabb bélsár) jelentkezhetnek.

 

A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJÁNAK, TOVÁBBÁ AMENNYIBEN ETTŐL ELTÉR, A GYÁRTÁSI TÉTELEK FELSZABADÍTÁSÁÉRT FELELŐS GYÁRTÓ NEVE ÉS CÍME 
A forgalomba hozatali engedély jogosultja: Bayer Hungária Kft. (1123 Budapest, Alkotás u. 50.) 
A gyártási tételek felszabadításáért felelős gyártó: KVP Pharma + Veterinär Produkte GmbH, Projensdorfer Str. 
324, 24106 Kiel, Németország 

Foresto bolha és kullancs elleni nyakörv macskáknak - hasonló termékeink

FRONTLINE SPRAY MACSKÁKNAK IS

FRONTLINE SPRAY MACSKÁKNAK IS (100ml)

Merial Kullancs, bolha és egyéb élősködők
6 317 Ft
ADVANTAGE 80 CAT/RABBIT 4 KG FELETT

ADVANTAGE 80 CAT/RABBIT 4 KG FELETT (4x0.8ml)

Advantage Kullancs, bolha és egyéb élősködők
6 421 Ft
PESTIGON SPOT ON CAT 4X / 4 DB PIPETTÁVAL!

PESTIGON SPOT ON CAT 4X / 4 DB PIPETTÁVAL!

Pestigon Kullancs, bolha és egyéb élősködők
4 328 Ft
FRONTLINE COMBO MACSKA

FRONTLINE COMBO MACSKA (0.5ml)

Merial Kullancs, bolha és egyéb élősködők
2 708 Ft