Cached at 07:06:25
Foresto bolha és kullancs elleni nyakörv | Állatpatika webáruház
Kérdése van? 06/30/702-0101 (H-P 9-12 óráig)
Belépés Regisztráció
0 termék0 Ft
Kosár
 
A kosarad jelenleg üres
 
 
 
 
Foresto bolha és kullancs elleni nyakörv  állatgyógyszertár
 

Foresto bolha és kullancs elleni nyakörv (több kiszerelésben)

Foresto

Kullancs, bolha és egyéb élősködők

A Foresto® egy újgenerációs nyakörv, amely akár 8 hónap védelmet biztosít kullancsok és bolhák ellen.


 
Kiszerelés
 
Termékkód: Válassz kiszerelést!
16 500 Ft -tól
több kiszerelésben
30 000 Ft feletti vásárlásait INGYEN házhoz szállítjuk!
 

A Foresto® egy újgenerációs nyakörv, amely akár 8 hónap védelmet biztosít kullancsok és bolhák ellen. Vízálló, így úsztatás, fürdetés esetén sem szükséges levenni.

  

8 kg alatti kutyáknak: Foresto 38cm

8 kg feletti kutyáknak: Foresto 70cm

 

 1. MILYEN ESETEKBEN SEGÍT A FORESTO NYAKÖRV 

 Kutya:

Bolhásság (Ctenocephalides feüs) kezelésére és bolhafertözés (Ctenocephalides felis, C canis) megelőzésére 7 -8 hónapon keresztül. Megakadályozza az állat közvetlen környezetében a bolhalárvák fejlődését 8 hónapig.. A Foresto használható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) gyógykezelési stratégiájának részeként.

A termék hosszan tartó, 8 hónapos akaricid (ölő) hatással rendelkezik kullancsok (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacenlor reliculatus) ellen és repellens (táplálkozás ellenes) hatással rendelkezik kullancsok (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) ellen.. Hatékony a lárva- vagy nimfaállapotú, illetve kifejlett kullancsok ellen..

Előfordulhat, hogy a kezelés időpontjában már a kutyán lévő kullancsok nem pusztulnak el a nyakörv felhelyezését követő 48 órán belül és láthatóak maradnak a bőrbe fúródva. Ezért ajánlott a kutyába fúródott kullancsok eltávolítása a kezelés időpontjában. Az új kullancsfertőzést megelőző hatás a nyakörv felhelyezése után két napon belül megkezdődik..

A termék közvetett védelmet ad a Rhipicephalus sanguineus kullancs által terjesztett Babesia canis vogeli és ' Ehrlichia canis kórokozók ellen, így csökkenti a kutya babéziózis és ehrlichiosis kialakulásának kockázatát 7 hónapig.

Szőrtetvesség (Trichodectes canis) kezelésére.

Ideális esetben a nyakörvet a bolha- illetve kullancsszezon kezdete előtt kell felhelyezni.

 2. MILYEN ESETBEN NE HASZNÁLJUK A FORESTO NYAKÖRVET 

Nem alkalmazható 10 hetesnél fiatalabb macska- és 7 hetesnél fiatalabb kutyakölykön.

Nem alkalmazható a hatóanyagokkal, vagy bármely segédanyaggal szembeni ismert túlérzékenység esetén.

 3. HOGYAN HASZNÁLJUK A FORESTO NYAKÖRVET 

Csak közvetlenül a felhasználás előtt vegyük ki a nyakörvet a védöcsomagolásból. Tekerjük ki a nyakörvet, és ellenőrizzük, hogy nem maradt-e műanyag összekötő elem a nyakörv belsején. Lazán helyezzük fel az állat nyaka köré a nyakörvet (jó felhelyezésnél a nyak bőre és a nyakörv közé két ujjunk becsúsztatható). A nyakörv végét dugjuk át a bújtatón és vágjuk le a 2 cm-nél hosszabb túllógó részt.

A nyakörvet a 8 hónapos védelmi időszak alatt folyamatosan kell hordani, és utána el kell távolítani. A felhelyezett nyakörvet időközönként célszerű ellenőrizni, és ha szükséges, utána kell állítani, különös tekintettel a gyorsan növekvő kölykökre.

A kisméretű nyakörv biztonsági zár mechanizmussal készül. Abban a ritkán előforduló helyzetben, ha egy nyakövet viselő macska fennakad, a macska saját ereje elég arra, hogy a nyakörv annyira kiengedjen, hogy az állat gyorsan kiszabadulhasson.

 4. EGYÉB TUDNIVALÓK A FORESTO HASZNÁLATÁRÓL

Nem kell várni cseppentő használata után: a nyakörv közvetlenül a cseppentő használata után is már biztonságosan használható.

Nem kell várni a régi Foresto nyakörv levétele és az új felhelyezése között.

Ha a nyakörv bekoszolódik, nedves ruhával tisztára törölhető.

Úsztatás, fürdetés során a nyakörvet nem szükséges levenni.

A Foresto nyakörv hagyományos nyakörvekkel együtt is használható.

 5. A FORESTO NYAKÖRV HATÓANYAGAI ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐI

Egy szagtalan, vízálló, szürke nyakörv (38 cm,) hatóanyaga 1,25 g imidakloprid és 0,56 g flumetrin. Segédanyagok: Titán-dioxid (E 171), vas-oxid (fekete ) (E 172),dibutil-adipát, propilénglikol-dikaprilokaprát, szójaolaj (epoxidált), sztearinsav, PVC.

 6. KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK 

Gyermekek elöl gondosan el kell zárni!

Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolási hőmérsékletet nem igényel.

 7. MIT ÉRDEMES TUDNI A FORESTO NYAKÖRV HATÁSÁRÓL 

A kullancsok 24-48 órával a kezelt állatra kerülés után elpusztulnak és leesnek a gazdaállatról, általában vérszívás nélkül.

Egy-egy kullancs megtapadását a kezelés után nem lehet kizárni. Emiatt, kedvezőtlen körülmények között, az ezen paraziták által közvetített fertőző betegségek átvitelét sem lehet teljes mértékben kizárni. Mint minden hosszú hatásidejü, helyileg ható készítmény esetében, a vedlési időszakokban a szőrszálakhoz tapadt hatóanyag-részecskék távozása a hatékonyság átmeneti, enyhe csökkenéséhez vezethet. A hatóanyagok pótlása a nyakörvböl azonnal megindul, így a hatékonyság helyreáll anélkül, hogy kiegészítő kezelésre vagy a nyakörv cseréjére lenne szükség.

Erős bolhafertözöttség esetén az optimális védelem érdekében az állat környezetét is érdemes megfelelő inszekticid készítménnyel kezelni.

A termék vízálló, tehát hatékony marad akkor is, ha az állat szőrzete benedvesedik. A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését vagy gyakori samponos mosását azonban el kell kerülni, mivel ezek csökkenthetik a hatékonyság időtartamát.

A vizsgálatok alapján a havonta ismételt samponos fürdetés vagy teljes átnedvesedés nem csökkentette számottevően a 8 hónapos hatékonyságot kullancsok esetében, a hatóanyag újbóli eloszlása után, viszont a bolhaellenes hatékonyság fokozatos csökkenése mutatkozott a kezelés 5. hónapjától kezdődően. A flumetrinnel vagy imidaklopriddal patkányon és nyúlon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a hatóanyagok nem befolyásolják a termékenységet és a szaporodást, és nem rendelkeznek bizonyított teratogén vagy fötotoxikus hatással.

Azonban az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt a célállat fajon vemhesség és laktáció idején, ezért adatok hiányában a termék alkalmazása vemhesség és laktáció alatt nem javasolt.

Túladagolás a nyakörv gyógyszerforma miatt valószínűtlen és túladagolási tünetek nem várhatóak.

A túladagolási tünetek vizsgálatakor egyedenként 5 nyakörvet helyeztek fel felnőtt kutyákra és macskákra 8 hónapon át, valamint 7 hetes kutyakölykökre és 10 hetes macskakölykökre 6 hónap időtartamra. A 6 szakaszban leírtakon kívül más mellékhatást nem tapasztaltak.

Abban a valószínűtlen esetben, ha egy állat a nyakörvet megeszi, enyhe gyomor- bélrendszeri tünetek (pl. hígabb bélsár) jelentkezhetnek.

 

 8. MILYEN FERTŐZÉSEK ESÉLYE CSÖKKENTHETŐ A FORESTO NYAKÖRVVEL

Ehrlichiosis (Ehrlichia Canis): közvetett védelem 7 hónapon át

Babéziózis (Babesia Canis Vogeli): közvetett védelem 7 hónapon át

Babéziózis (Babesia Canis Canis): csökkenti a betegség átviteli kockázatát

Anyplasma phagocytphilum: csökkenti a betegség átviteli kockázatát

 

 

 9., EGYÉB FÖLMERÜLŐ KÉRDÉSEK A FORESTO NYAKÖRVVEL KAPCSOLATBAN

 

Mi történik, ha megrágja az állat?

A hatóanyag a nyakörvnek nem a felszínén van megkötve. A megrágás és lenyelést vizsgáló biztonsági tesztek során, az egyetlen előforduló hatás, az enyhe hasmenés volt, amely 24 órán belül megszűnt.

 

A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJÁNAK, TOVÁBBÁ AMENNYIBEN ETTŐL ELTÉR, A GYÁRTÁSI TÉTELEK FELSZABADÍTÁSÁÉRT FELELŐS GYÁRTÓ NEVE ÉS CÍME

A forgalomba hozatali engedély jogosultja: Bayer Hungária Kft. (1123 Budapest, Alkotás u. 50.)

A gyártási tételek felszabadításáért felelős gyártó: KVP Pharma + Veterinär Produkte GmbH, Projensdorfer Str.

324, 24106 Kiel, Németország

 

AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATI KÉSZÍTMÉNY NEVE

Foresto 1,25 g + 0,56 g nyakörv macskáknak és kutyáknak < 8 kg A.U.V.

Imidakloprid

Flumetrin

 

A termék kiszerelései

Foresto bolha és kullancs elleni nyakörv - hasonló termékeink

ÁTMENETI HIÁNY
PESTIGON SPOT ON M 4X 10-20KG / 4 DB PIPETTÁVAL!

PESTIGON SPOT ON M 4X 10-20KG / 4 DB PIPETTÁVAL! (M)

Pestigon Kullancs, bolha és egyéb élősködők
6 605 Ft
ÁTMENETI HIÁNY
PESTIGON SPOT ON XL 4X 40-60KG / 4 DB PIPETTÁVAL!

PESTIGON SPOT ON XL 4X 40-60KG / 4 DB PIPETTÁVAL! (XL)

Pestigon Kullancs, bolha és egyéb élősködők
6 721 Ft
Advantix spot on kutyáknak 10-25 kg között

Advantix spot on kutyáknak 10-25 kg között (4x2.5ml)

Advantix Kullancs, bolha és egyéb élősködők
16 485 Ft
FRONTLINE SPOT ON M

FRONTLINE SPOT ON M (több kiszerelésben)

Frontline Kullancs, bolha és egyéb élősködők
3 035 Ft -tól