Kérdése van? 06/30/702-0101 (H-P 9-12 óráig)
Belépés Regisztráció
0 termék0 Ft
Kosár
 
A kosarad jelenleg üres
 
 
 
 
Advantix spot on kutyáknak 4-10kg között állatgyógyszertár
 

Advantix spot on kutyáknak 4-10kg között (4x1ml)

Advantix

Kullancs, bolha és egyéb élősködők

Bolhásság (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis) kezelésére és megelőzésére. A kutyán élősködő bolhák a kezelést követő egy napon belül elpusztulnak.


 
Termékkód: BAY71
15 595 Ft
3 898 750 Ft/l
30 000 Ft feletti vásárlásait INGYEN házhoz szállítjuk!
 

Advantix spot on 4-10kg használati útmutatóCélállat: 
Kutya. 

Advantix spot on 4-10kg javallat: 

Bolhásság (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis) kezelésére és megelőzésére. A kutyán élősködő bolhák a kezelést követő egy napon belül elpusztulnak. Egy kezelés négy hétig véd az újrafertőződés ellen. A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelési programjának részeként. A termék négy héten át fennmaradó akaricid és repellens hatással rendelkezik kullancsok (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus), és három hétig tartó aktivitással rendelkezik (Dermacentor reticulatus) esetén. A kezelés időpontjában a kutyán lévő kullancsok a kezelés után még két napig is életben maradhatnak, láthatóak maradnak a kutya bőrébe fúródva. Ezért javasolt a kullancsok eltávolítása a kezelés időpontjában a további vérszívás megakadályozása céljából. Egy kezelés elegendő a repellens (táplálkozás ellenes) hatás eléréséhez lepkeszúnyogok (Phlebotomus papatasi) és igazi szúnyogok esetén (Aedes aegypti) két hétig, ill. (Culex pipiens) négy hétig. 

Alkalmazás módja: 
Bőrön való külsőleges használatra. 

Advantix spot on 4-10 kg adagolás
Az ajánlott legkisebb adag 10 mg/testtömeg kg (ttkg) imidakloprid és 50 mg/ttkg permetrin. 

Adagolási táblázat az Advantix® spot on készítményhez. 
4 kg alatt: Advantix® spot on 4 kg alatti kutyáknak. 
4-10 között: Advantix® spot on 4-10 kg közötti kutyáknak. 
10-25 kg között: Advantix® spot on 10-25 kg közötti kutyáknak. 
25-40 kg között: Advantix® spot on 25-40 kg közötti kutyáknak. 
40 kg testtömeg fölött a tubusok megfelelő kombinációját kell használni. 

A betelepülő új bolhák által bekövetkező újrafertőződés megakadályozása céljából az együtt élő valamennyi kutya egyidejű kezelése szükséges. A háztartásban élő egyéb kedvenc állat kezelése is szükséges valamilyen megfelelő termékkel. A környezetből való újrafertőződés visszaszorítására javasolt a kutya környezetének egyidejű kezelése bolhák és fejlődési alakjaik ellen ható szerrel. A termék hatékony marad akkor is, ha a kutya szőrzete benedvesedik. A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését azonban el kell kerülni. Gyakori vízzel való érintkezés esetén a készítmény hatékonysága csökkenhet. Ilyen esetekben ne ismételjük a kezelést gyakrabban, mint hetente egyszer. Ha a kutyát samponnal fürdetni szükséges, javasolt ezt az Advantix® spot on kezelést megelőzően, vagy az után két héttel megtenni, a készítmény kielégítő hatékonyságának biztosítása érdekében. Vemhesség és szoptatás ideje alatt is használható. 

Advantix spot on 4-10 kg alkalmazási útmutató: 

Vegyen ki egy tubust a csomagból. Tartsa függőleges helyzetben, és csavarva húzza le a zárókupakot. Fordítsa meg a kupakot, majd a másik végével nyomja vissza a tubusra. Csavarva törje át a zárófóliát, majd távolítsa el a zárókupakot. Az álló kutya lapockái közötti területen húzza szét a szőrzetet úgy, hogy a bõr láthatóvá váljék. Helyezze a tubus nyitott végét a bőrre. A tubus többszöri összenyomásával juttassa a tubus teljes tartalmát a bőrre. Csak egészséges bőrfelületet kezeljen. 

Ellenjavallat: 
7 hetesnél fiatalabb kutyakölykökön használni tilos! A készítmény csak a megfelelő testtömegű kutyán alkalmazható! Nem használható a hatóanyagokkal szembeni ismert túlérzékenység esetén! 

Nemkívánatos hatások: 
Ritkán előfordulhat kutyákon fokozott bőrérzékenység (a kezelés helyének fokozott viszketegségét és kipirulását előidézve) vagy levertség. A kutyák véletlen szájon át történő mérgezése kevéssé valószínű, de nagyon ritkán előfordulhat. Ebben az esetben idegrendszeri tünetek, például remegés és levertség jelentkezhetnek. A tüneti kezelés állatorvosi felügyelet mellett történjék. A készítménynek nincs ismert ellenszere. 

Advantix spot on 4-10kg összetétel: 

Imidakloprid: 100 mg, 
Permetrin: 500 mg, 
Vivő- és segédanyag ad: 1 ml, 


Gyógyszerforma: 
Rácsepegtető oldat. 


Figyelmeztetés: 
Ügyeljünk rá, hogy a tubus tartalma ne kerülhessen a kezelendő állat szemébe, szájába. Ügyeljünk a helyes alkalmazásra. Különösen fontos, hogy megakadályozzuk a kezelés helyének nyalogatását, ezzel a készítmény szájon át való felvételét, mind a kezelt állat, mind az azzal együtt tartott állatok által. Macskákat a készítménnyel kezelni tilos! Ez a készítmény macskákra különösen mérgező, adagolása végzetes lehet, mert a macskák különleges élettani sajátosságuk miatt képtelenek bizonyos anyagok, közöttük a permetrin lebontására. A macskák véletlen mérgeződésének megakadályozása céljából a kezelt kutyákat távol kell tartani a macskáktól, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad. Fontos megbizonyosodni arról, hogy a macskák a készítménnyel kezelt kutyák szőrét ne nyalogassák tisztogatás céljából. Amennyiben ez megtörténne, azonnal forduljon állatorvoshoz! Beteg, legyengült kutya kezelése előtt egyeztessen állatorvosával. Mivel a termék veszélyes a víziállatokra, semmilyen körülmények között ne engedje, hogy a kezelt kutya bármilyen felszíni vízbe menjen a kezelést követő 48 órán belül. A készítmény oldószere elszínezhet egyes anyagokat, többek között bõrt, szövetet, műanyagot. Hagyjuk a kiömlött szert megszáradni, mielőtt hozzáérünk a szennyezett felülethez. 

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 
Élelmiszertermelő állatok kezelésére nem használható. 

Tárolás: 
Szobahőmérsékleten, felbontás után 30 °C alatt. Fagyveszélytől óvni kell. 
Gyermekek elől elzárandó! 

Munkavédelmi óvórendszabályok: 
Vigyázzunk, hogy a termék ne kerüljön az alkalmazó személy bőrére, szemébe vagy szájába. A termék alkalmazása közben tilos enni, inni, dohányozni! A készítmény használata után alaposan kezet kell mosni. A véletlenül bőrre fröccsent készítményt azonnal mossuk le szappanos vízzel. Ismerten érzékeny bőrű egyének a termékre különösen érzékenyek lehetnek. A véletlenül szembe került Advantix® spot on-t alaposan öblítsük ki vízzel. Ha a bõr vagy szem irritáció tartósan fennáll, vagy a terméket véletlenül lenyelték, forduljon orvoshoz és adja át neki a termék használati utasítását. 

Eltarthatóság: 
A gyártástól számított 2 évig, a csomagoláson feltüntetetett időpontig. Minden tubust fel kell használni a tasak felbontásától számított egy éven belül, vagy a tubuson feltüntetett lejárati ideig, ha az rövidebb időt határoz meg. Forgalmazhatóság: Az állatgyógyászati készítmények forgalmazására jogosultak. 

Kiszerelés: 
4 x 0,4 ml, 4x 1 ml, 4x 2,5 ml, 4x 4 ml-es tubus bliszterezve, tasakban, papírdobozban. 

Környezetvédelmi előírások: 
Használat után a kupakot tegyük vissza a tubusra. A készítmény fel nem használt maradékát, valamint a kiürült csomagolóanyagot a veszélyes hulladékokra vonatkozó hatályos jogszabályok szerint kell megsemmisíteni. Vigyázzunk, hogy az Advantix ne kerüljön természetes vizekbe, mert halakra és más vízi élőlényekre veszélyes lehet. A permetrin tartalmú készítmények mérgezőek a mézelő méhekre.


Gyártó: 
KVP, Pharma- und Veterinär-Produkte GmbH, Kiel 
Németország. 
A KVP a Bayer AG (Leverkusen, Németország) 100% tulajdonban lévő leányvállalata). 

Törzskönyvi engedélyes: 
Bayer Hungária Kft. 
1123 Budapest, Alkotás u. 50. 

Advantix spot on kutyáknak 4-10kg között - hasonló termékeink

megszűnt termék!
FRONTLINE COMBO KUTYA L

FRONTLINE COMBO KUTYA L (több kiszerelésben)

Frontline Kullancs, bolha és egyéb élősködők
4 237 Ft -tól
FRONTLINE SPOT ON L

FRONTLINE SPOT ON L (több kiszerelésben)

Frontline Kullancs, bolha és egyéb élősködők
3 634 Ft -tól
BOLFO NYAKÖRV

BOLFO NYAKÖRV (több kiszerelésben)

Bolfo Kullancs, bolha és egyéb élősködők
5 343 Ft -tól
megszűnt termék!
FRONTLINE COMBO KUTYA XL

FRONTLINE COMBO KUTYA XL (több kiszerelésben)

Frontline Kullancs, bolha és egyéb élősködők
4 654 Ft -tól