Kérdése van? 06/30/702-0101
Belépés Regisztráció
0 termék0 Ft
Kosár
 
A kosarad jelenleg üres
 
 
 
 

Otodine fültisztító oldat (50ml)

Otodine

Fül- és szemápolás

Hatékony bakteriális otitis esetén. Kiválóan alkalmazható krónikus és visszatérő otitis kezelésére. Szinergista hatású a lúgos pH-n aktív antibiotikumokkal.


 
Termékkód: OTODINE1
1 999 Ft
39 980 Ft/l
15 000 Ft feletti vásárlásait INGYEN házhoz szállítjuk!
 

Otodine fültisztító oldat (50 ml vagy 100 ml) ismertetője

Bakteriális otitis, krónikus és visszatérő otitis kezelésére alkalmazható, egyedülálló összetételű, Tris-EDTA-t és klórhexidint tartalmazó készítmény kutyák és macskák részére.

A lúgos pH-n aktív antibiotikumok hatását fokozza. Az Otodine fültisztító oldat a Tris-EDTA és a klórhexidin kombinációjával ideális a hallójárat tisztítására is.

A Tris-EDTA (etilén-diamin-tetraecetsav) baktericid hatást fejt ki számos baktérium ellen azáltal, hogy megköti a baktériumok sejthártyájának nélkülözhetetlen elemét képező fémionokat, és aktiválja az autolizineket. Az antibiotikumokkal szemben rezisztens Gram-negatív baktériumokkal szemben is hatékonyan alkalmazható.

Az Otodine fültisztító oldat klórhexidint is tartalmaz, mely az egyik leghatékonyabb fertőtlenítő anyag. Ideális többféle baktérium és gomba ellen. Az Otidine fülcsepp a hatását a baktériumok sejthártyáján fejti ki, irritációt nem okoz, perforált dobhártyán is alkalmazható.

Az Otodine fültisztító oldat alkalmas krónikus külsőfül-gyulladás kezelésére, köszönhetően a Tris-EDTA klórhexidin és helyileg alkalmazott antibiotikumok hatását fokozó tulajdonságának.

Otodine fültisztító összetétele

  • Tris-EDTA
  • Klórhexidin-diglükonát 0,15%

Otodine fültisztító oldat alkalmazása

Naponta 1–2 alkalommal juttassa a hallójáratba, annak alapos kitisztítása után. A flakon csövét ne érintse a fertőzött hallójárathoz! Miután a hallójáratot megtöltötte az oldattal, 1 percen át masszírozza a fültövet, majd a felesleges mennyiséget távolítsa el.

A kezelést javasolt legalább 2–3 hétig folytatni, a betegség súlyossági fokozatának függvényében. Helyileg alkalmazható antibiotikumot az Otodine fültisztító oldat használata után 1 órával alkalmazzon.

Az Otodine tárolása

Közvetlen napfénytől védve, száraz helyen, szobahőmérsékleten, 25 Celsius fok alatt.

Az Otodine fültisztító oldat felhasználhatósága

A gyártástól számított 3 évig, eredeti csomagolásban tárolva.

A fel nem használt készítményt és a keletkező hulladékot a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

Az Otodine fültisztító oldat az alábbi kiszerelésekben kapható

  • Otodine fültisztító oldat 50 ml
  • Otodine fültisztító oldat 100 ml

Otodine fültisztító oldat - hasonló termékeink

Epi-Otic fültisztító oldat

Epi-Otic fültisztító oldat (125ml)

Epi-Otic Fül- és szemápolás
3 430 Ft
Opticorn AD szemkenőcs

Opticorn AD szemkenőcs (5g)

Opticorn Fül- és szemápolás
2 220 Ft
Actea oto

Actea oto (15ml)

Actea Fül- és szemápolás
2 940 Ft