Kérdése van? 06/30/702-0101 (H-P 9-12 óráig)
Belépés Regisztráció
0 termék0 Ft
Kosár
 
A kosarad jelenleg üres
 
 
 
 

Mikor szükséges a kutyapelenka?

kutyásoknak ·

A kutyapelenka nagyon hasznos kiegészítő amit nem csak kiskutyáknak, de nagyobbaknak is is lehet adni amikor szükséges (betegség, utazás stb...) és nagyban megkönnyíti az amúgy kellemetlen "baleseteket".


Mikor szükséges a kutyapelenka?

Aki nem látott még kutyapelenkát, valószínűleg azt képzeli, hogy ez egy olyan kutyafelszerelés, mint a kisbabáknál a pelenka, tehát rá kell adni a kutyára. Bár valóban létezik ilyen változat is, a leggyakrabban egy földre teríthető jó nedvszívó képességgel rendelkező kutyapelenkával találkozhatunk az állatboltban vagy webáruház kínálatában.

Mikor ajánlott használni?

Kutyapelenkára kiskutya lakásban tartása esetén, hosszabb autóúton és idősebb kutyák vizelettartási problémái esetén lehet szükségünk. Műtét utáni lábadozás esetén is kutyapelenkára szokták fektetni a kutyust, ha nem tud önállóan járni.

Hogy kell használni a kutyapelenkát?

A kutyapelenka használata nagyon egyszerű. Egy kétoldalú termék, amelynek alsó része nem ereszti át a vizet és jól tapad a padlóhoz. Az újságpapír kényelmetlen, könnyen átázik és ide-oda csúszkál, ezért a kutyák nem szeretik. A kutyapelenka felső része jó nedvszívó pamut. Általában csak két-három naponta kell cserélni a pelenkát. A lényeg, hogy legyen rajta száraz rész, ha a kutyának pisilnie kell.

Kölyökkutyáknak ...

Ha kölyökkutya kerül a házhoz, akkor a vizeletéből egy keveset föl kell szívatni a kutyapelenkába, majd megmutatni a kutyusnak, hogy ezentúl hol találja a pelenkát. Hamarosan rá fog jönni, hogy ott tudja elvégezni a dolgát, így például addig, amíg nem sétáltathatjuk, mert nincsenek meg az oltásai, nem fogja összepiszkítani a lakást. Célszerű evés-ivás után figyelni a kutyust, és rávezetni, hogy használja az eszközt. A kutyapelenka tartó egy műanyag tálca, amelyből nem tudja kitúrni a pelenkát a kutya.

Kutyapelenka használatával a sétáltatáshoz szoktatásra már szobatiszta lesz a kiskutya. Mindig a pelenkába végzi majd a dolgát, amely jól magába zárja a nedvességet, így még a szagoktól sem kell tartanunk. Ha szépen lassan, fokozatosan az ajtó felé költöztetjük a pelenkát, a kutya könnyebben tanulja majd meg, hogy a későbbiekben a házon kívül kell elvégeznie a dolgát.

Felnőtt kutyáknak ...

Felnőtt kutyák esetében is előfordulhat, hogy például betegség miatt nem lehet az állatot megfelelően sokszor kivinni a természetbe ill. talán nincs is elég idő rá, mert gyorsan jön a "baleset". Sokan a kisebb testű kutyákat nem is viszik ki minden nap sétálni (még akkor sem, ha amúgy egészséges) és számukra a lakásban alakítanak ki egy helyet ahol elvégezheti a kutyus a dolgát. Ilyenkor egyfajta alomként működik a kutyapelenka.

Árak és kiszerelések

Kutyapelenka olcsón a webáruházakból rendelhető. Ha tudjuk, hogy milyen méretű és típusú pelenka kell a kutyának, célszerű a nagyobb kiszerelést választani, mivel az darabárra olcsóbb. A kutyapelenka ár alapján az olcsóbb kutyafelszerelések közé tartozik, mivel darabja százforintos nagyságrendben mérhető.

Célszerű egy ürülékfelszedő lapátot is rendszeresíteni a lakásban. A kezdeti időben kellemetlen lehet, hogy itt-ott apró meglepetéscsomagokra bukkanunk, de rövid idő elteltével elérhetjük, hogy a kisebb dolgot a pelenkába, míg a nagyobbat akár kutyaalomba végezze az új kedvenc.

weballatpatika.hu