Kérdése van? 06/30/702-0101 (H-P 9-12 óráig)
Belépés Regisztráció
0 termék0 Ft
Kosár
 
A kosarad jelenleg üres
 
 
 
 

Kutyaruha: hóbort vagy hasznos felszerelés?

kutyásoknak ·

A kutyaruha talán az egyik legmegosztóbb kutyás kiegészítő az állattartók körében. Egyik tábor szerint szinte elengedhetetlen kiegészítő, mások viszont inkább nevetségesnek találják.


Kutyaruha: hóbort vagy hasznos felszerelés?

Néhány éve még a különböző bulvárműsorok mutatták be a Magyarországon még új kutyaruhákat. Úgy bántak a témával, mint valami hóbortossággal, de persze már akkor is voltak, akik azt hangoztatták, hogy itt nem a kutyák divatosságáról van szó, nem az állat kínzásáról, hanem ez hasznos és a maga helyén alkalmazva még egészségmegőrző szereppel is bíró kutyafelszerelés.

Hasznos kiegészítő vagy trendi hóbort?

Természetesen van rá lehetőség, hogy az ízlésünknek megfelelő ruhába öltöztessük a kutyánkat, ahogyan arra is van lehetőség, hogy olyan nyakörvet vagy hámot válasszunk neki, amilyen nekünk tetszik. Az sem tagadható, hogy akár még ízléstelenül is föl lehet öltöztetni egy ebet – de ugye egy ember is föl tud öltözni meglehetősen furcsán. A kutyaruhák lehetnek trendik, de elsődleges céljuk szerint hasznosak, és ezt nem szabad elfelejteni.

Több webáruház is foglalkozik kutyaruhákkal, közöttük természetesen mi is. A kutyáknak készült napszemüvegekről itt tényleg nem nyitnánk vitát, de például a tüzeléskor használható tüzelőbugyi vagy akár a munkakutyák biztonsági ruhái mindenképpen hasznosak és egyáltalán nem öncélúak.

Jellemzően milyen típusú kutyák szokták kapni a kutyaruhákat?

Az otthon tartott kutyák közül főleg a kisebb testű és rövidszőrű változatok esetében szoktak főleg télire kabátokat adni, mivel ezek az ebek hajlamosak a felfázásra, és komoly betegségeket, sőt akár az élethossz megrövidülését is okozhatja, ha nagyon megfáznak.

Kutyaruha - kutya kabát webáruház

Szintén sokan adnak akár nagyobb testű kutyájukra is olyan métre szabott ruhát, amely védi a kutya hasát a sártól, hótól. Esőben vagy pocsolyás időben kifejezetten jót tehet a bundának ez a védelmi ruhadarab. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a bogáncsok és kullancsok ellen is hasznos lehet magas fűben egy hasat is védő termék.

A kutyacipő a téli sózás idején szintén több volt luxusterméknél, s bár ma már a hagyományos útsózás tilos, előfordulhat, hogy szükség van a tappancsok védelmére. Könnyen megszokják a ruhát esőben vagy fagyban, ahogyan a pórázt és hámot is megszokják.

Beszéljünk a költségekről

Olcsó kutyaruha is sok van a piacon, és ezek sokszor nem is rosszabb minőségűek. Az tény, hogy a divatruhákat keresőknek gyakran mélyen a pénztárcájukba kell nyúlniuk, de a fent felsorolt funkcionális és hasznos ruhadarabok megfizethető áron érhetők el. Kutyaruha olcsón is beszerezhető tehát, és egy ízléses darabot mások sem szólnak meg. A lényeg, hogy a kutya érdekeit nézzük, hiszen ő ránk van utalva. Ne válasszunk olyan zárt, nem légáteresztő, nehezen tisztító darabokat melyekkel hosszabb távon csak a gond.

weballatpatika.hu