Kérdése van? 06/30/702-0101 (H-P 9-12 óráig)
Belépés Regisztráció
0 termék0 Ft
Kosár
 
A kosarad jelenleg üres
 
 
 
 

Kutyaalom - az alom nem csak a cicák privilégiuma!

kutyásoknak ·

A kutyások egy jó része talán nem is tudja, hogy az alom nem csak a macskatartók körében elérhető, gyártanak ilyet kimondottan ebek számára is. Hiszen kiskorban az oltások előtt nem célszerű közösségbe/ki vinni, vagy pl. beüthet egy olyan betegség akár felnőtt kutyánál is, ami miatt problémás az állat mozgatása.


Kutyaalom - az alom nem csak a cicák privilégiuma!

A macskatartó háztartások legalapvetőbb felszerelése a macskaalom, és hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy kutyák esetében ilyesmit nem szokás használni. Kutyaalomról legfeljebb az újszülött kiskutyák esetében szoktunk beszélni, de akkor is csak mint alomról, tehát a kutyák összességéről beszélünk. Pedig a kutya WC létező fogalom – és a macskaalmok mintájára ezt is kutyaalom néven ismerjük.

 

Kutyaalom - kutya WC

Bár valóban nem a legismertebb kutyafelszerelés, ha egy állati webáruház termékeit böngésszük, látni fogjuk, hogy a kutyavécé egyáltalán nem valamilyen egzotikus, habókos dolog. A kiskutyák esetében gyakori probléma, hogy amíg nem kapták meg az oltásaikat, veszélyes lehet utcára vinni őket. Ilyenkor, de akár idősebb kutyák vizelettartási problémáinál is szükség van a lakásban egy olyan helyre, ahol elvégezheti az állat kisebb-nagyobb ügyeit.

Sokan erre kutyapelenkát használnak – az elnevezés itt is csalóka lehet, mert bár létezik az emberi pelenkákhoz hasonlóan működő, viselhető darab is, az általános kutyapelenka csak egy földre teríthető, jó nedvszívó képességű higiéniai termék. Ez azonban főleg a vizelet-problémát oldja meg.

Hogyan működik?

A kutyaalom gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint a macskák számára készült alom. A jó nedvszívó és szagkötő hatású természetes kövek vagy szilikonos anyag higiénikus és lehetővé teszi az állat számára, hogy egy megszokott helyen végezhesse el a dolgát a lakáson belül. A hozzászoktatás főleg fiatal kutyák esetében nem is túl bonyolult: ha például a szőnyegre végzik a dolgukat, meg kell nekik gyorsan mutatni, hogy legközelebb hová kell. Az is segíthet, ha a vizeletükkel átitatott kis rongydarabot teszünk az almukba, így tudni fogják, hogy legközelebb oda kell menni.

Át lehet szoktatni a kiskutyákat?

Ha kiskutyáknál alkalmazzuk a kutyaalmot, akkor idővel lehetséges, hogy átszoktatnánk a sétáltatásra kedvencünket. Ekkor érdemes az almot lassanként a bejárati ajtó felé közelíteni. Amikor pedig egyszer éppen a dolgát végezné a kutya, megsétáltathatjuk, sőt akár vihetünk valamennyit a még tiszta alomból is.

Vannak, akik a kisebb testű kutyákat eleve alomba szoktatják. Azok az ölebek, amelyek lakásban is nagyon jól érzik magukat, valóban nem igénylik a mindennapos sétáltatást, így az ő esetükben elképzelhető, hogy akár egy macska, mindig az alomba ürítsenek.

Ez természetesen nem váltja ki az időnkénti sétát, hiszen fontos, hogy a levegőn, más kutyákkal együtt megmozgassák a végtagjaikat. Nagyobb ebeknél a kutyaalom átmeneti megoldás lehet például betegség utáni lábadozás esetén, valamint betegségből eredő tünetek kellemetlenségeinek csökkentérésre, ha a kutya például nem tudja visszatartani a szükségét.

weballatpatika.hu