Kérdése van? 06/30/702-0101 (H-P 9-12 óráig)
Belépés Regisztráció
0 termék0 Ft
Kosár
 
A kosarad jelenleg üres
 
 
 
 

Kutya a kocsiban - hogyan szállítsuk?

kutyásoknak ·

Hurrá! Végre Buksit sem kell itthon hagynunk! Együtt nyaral az egész család! Könnyedén megoldjuk a kutya szállítását is, és neki is nagyon kényelmes lesz!


Kutya a kocsiban - hogyan szállítsuk?

Ahha .... aztán az utazás alatt/közben/végén szembesülünk azzal, hogy a teljes út alatt a kutyát kellett fegyelmezni, hogy csupa szőr lett a autó üléshuzata vagy akár azzal, hogy Buksi gyomra érzékeny volt és bizony dobott egy kisrókát a sarokba.

Tanácsok a fentieket már megtapasztalt kutyás tollából

Végre hazánkban is egyre több szállásadó kezdi felismerni azt a tényt, ami Európa és a tengerentúl legnagyobb részén elfogadott szokás, hogy azok az emberek és családok, akik hobbi állatként kutyát tartanak, nem szívesen válnak meg kedvenceiktől szabadságuk alatt sem, és kutyabarát szállásokat is kínálnak szolgáltatásaik között. Visszük tehát Buksit is magunkkal, mindenki legnagyobb örömére.

Mit érdemes beszerezni az utazáshoz?

Hogy ez az öröm maradéktalan legyen, gondoskodnunk kell egy-két hasznos felszerelésről is. Ha szétnézünk a kutyafelszereléseket forgalmazó áruházak és webshopok termékei között, rengeteg hasznos és persze haszontalan tárgyat fogunk találni, de kellő odafigyeléssel ki lehet választani az igazán fontosakat. Úgy ahogy a saját biztonságunk is fontos utazás közben, a kutyáéról is gondoskodnunk kell.

Utazóláda, utazódoboz, szállítóketrec

Egy kis termetű kutyust berakhatunk egy kényelmes utazóládába, vagy egy puhább táskába is, amiből nem tud egyedül kijönni, mert ugye az elég zavaró, ha az eb ott ugrál rajtunk, miközben vezetünk. Nagyobb testű kutyánkat ne a csomagtartóba tegyük a csomagok közé, mert neki sem biztonságos, és csomagjaink is kárát láthatják.

térelválasztó rács a kocsiba

Remek biztonsági felszereléseket árulnak ilyen célra, amivel rögzíthetjük kedvencünket az üléshez, és megadja nekik a kellő mozgásteret is. A kiválasztásnál figyeljünk kocsink adottságaira és a kutya méretére is.

Akinek fontos a divat és a színharmónia, annak is kedvére tesznek a gyártók, mert szinte minden igényt kielégítenek a vásárlók érdekében. Ez természetesen még nem minden, mert gondolnunk kell autónk tisztaságának védelmére is.

Huzatvédő, ülésvédő akár a hátsó, akár az első részre

Keressünk hát olyan huzatvédő felszerelést, ami a kutyának is kényelmes, lehetőleg olyan anyagból, ami nem okoz allergiás tüneteket kedvencünknek. Legyünk igényesek, végül is csak egyszer kell beruháznunk ilyesmire, és nincs vele többet gond. Azonkívül kocsink kinézete is ízléses marad.

Térelválasztó rács a kocsiba kutya szállításakor

Az ülésvédők közül lehet olyat is választani ami a hátsó üléseket részben vagy egészben fedik le, illetve vannak olyanok is amelyek az első ülések huzatát védik meg. Kisebb testű kutyáknál szoktuk azt látni hogy a gazdi előre veszi kedvencét az utazás alatt és lábnál vagy ölben tartja az anyósülést elfoglalva. Főleg számukra lesz hasznos az utóbb javasolt védőhuzat.

Végezetül, de nem utolsó sorban arra is ügyeljünk, hogy ugyanúgy, mint nekünk is, állatunknak is vannak igényei. Gondolok itt a megfelelő táplálék és folyadék bevitelre, és annak távozására is. Megfelelő időközönként álljunk meg, főleg egy hosszabb útnál, és elégítsük ki ilyenfajta szükségleteit.   Ha kellőképpen felszerelkeztünk, már csak az úticél és szálláshely kiválasztása van hátra.

Sok-sok kellemes élményt és jó utazást!

weballatpatika.hu