Cached at 17:37:47
Diarsanyl paszta macskáknak | Állatpatika webáruház
Kérdése van? 06/30/702-0101 (H-P 9-12 óráig)
Belépés Regisztráció
0 termék0 Ft
Kosár
 
A kosarad jelenleg üres
 
 
 
 
Diarsanyl paszta macskáknak állatgyógyszertár
 

Diarsanyl paszta macskáknak (több kiszerelésben)

Diarsanyl

Emésztés, probiotikumok, szőrlabda gátlók

Kutya és macska hasmenés kezelése esetén, a normál bélműködés fenntartására, heveny bélbeli felszívódási zavarok mérséklésére szolgáló diétás paszta.


 
Kiszerelés
 
Termékkód: Válassz kiszerelést!
4 056 Ft -tól
több kiszerelésben
30 000 Ft feletti vásárlásait INGYEN házhoz szállítjuk!
 

Diarsanyl paszta - mikor javasolt?

A Diarsanyl paszta ajánlott mind kutyák, mind macskák részére a normál bélműködés fenntartására, illetve helyreállítására, heveny bélbeli felszívódási zavarok mérséklésére. 


Diarsanyl paszta csökkenti a heveny bélbeli felszívódási zavarokat, ezért heveny hasmenés alatt vagy az abból való lábadozás idején javasolt.

 

 

Diarsanyl pasztáról

Diarsanyl paszta zöldesbarna színű, krémes állagú, amelyet kellemes íze és illata miatt a kutyák és macskák többsége szívesen elfogyaszt. 
Diarsanyl paszta összetevői révén segíti a normál bélműködés fenntartását, ezért eredményesen alkalmazható heveny hasmenéssel járó emésztési zavarok kezelésének kiegészítésére.


Diarsanyl paszta több éve Magyarország egyik legkedveltebb kutya és macska hasmenés kezelésére szolgáló készítménye. Közel egy évtizede eredményesen használják többek között az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban, nem csak kutya és macska, de nyúl, kisrágcsálók (tengerimalac, patkány), görény, hüllők (teknősök, gyíkok, kígyók) hasmenése esetén is.

Diarsanyl paszta több szempontból is megújult. Egyrészt a megszokott összetevők mellett ezentúl frukto-oligoszacharidokat (prebiotikumot) is tartalmaz, másrészt az új injektorból még egyszerűbben és pontosabban adagolható.Macska hasmenés okai


Egy angliai felmérés szerint a heveny hasmenéses esetek több mint háromnegyedében az eleséggel kapcsolatos probléma áll a tünetek hátterében. Az idült hasmenés esetében kiegyensúlyozottabb a helyzet, az eleség nem szerepel ilyen kiugróan gyakran kiváltó okként.

Számos oka lehet a macska hasmenésnek

Általánoságban javasolt állatorvos felkeresése, ha a cicánknak hasmenése van.

Kiemelten javasolt, amennyiben a hasmenés más tünetekkel is párosul, mint például:

 • hányás
 • véres széklet
 • levertség
 • gyengeség
 • remegés
 • láz
 • hasmenéses állapot hosszabb ideig, pár napnál tovább fennáll

A macska hasmenés okai széles skálán mozognak

 • túlevés
 • nem megfelelő táplálék (vonatkoztatva mind az eleség minőségére és jellegére, mind arra, hogy a cica valamit "összeevett", például kő, szemét, fadarab, édesség, csokoládé, papír, stb.)
 • bakteriális fertőzés
 • vírus okozta fertőzés
 • bélféreg
 • ételallergia
 • stressz
 • más gyógyszerek mellékhatása
 • valamint komolyabb megbetegedések is, mint bizonyos bélszindrómák, daganatos megbetegedések.

Macska hasmenés kezelése

Mindenekelőtt próbáljuk meg a cicát 24 óráig diétáztatni. Ez alatt az idő alatt ügyeljünk arra, hogy vizet mindenképp kapjon az állat, mert a hasmenés egyik velejárója lehet a kiszáradás. 

Ez után a cicánk normális viselkedése, ha már nagyon éhes. Ha nem, akkor mindenképp forduljunk állatorvoshoz. 

Érdemes követni a fokozatosság elvét a táplálkozásban. Diétás élelemmel, és inkább naponta többször, kisebb adagokkal kínálni a cicát. Az élelem lehet például főtt csirekmell és főtt rizs keveréke.

Fokozatosan térjünk vissza a normál táplálkozásra.

Hogyan segít a Dyarsanil paszta a macska hasmenés kezelésében?


A Diarsanyl pasztát kellemes íze és illata miatt a macskák (és kutyák) többsége szívesen fogyasztja. Bármi legyen is a macska hasmenést kiváltó ok, a bél nyálkahártya felületét bevonó természetes mucinréteg minden esetben károsodik. A további károsodás elkerülésére a Diarsanyl pasztában lévő montmorillonit védőréteget képez az irritált bélnyálkahártya felületén, valamint segít a természetes mucinréteg regenerálódását. Megköti a szervezet számára káros anyagokat (toxinok, baktériumok, vírusok, stb.), így azok nem képesek felszívódni és kárt okozni a szervezetben. A készítmény elektrolittartalma hozzájárul a macska hasmenéssel elvesztett létfontosságú ionok pótlásához. A dextróz könnyen, a szervezet külön megterhelése nélkül hasznosuló energiaforrásként szolgál. A frukto-oligo-szacharidok (FOS) ún. prebiotikumok, amelyek elősegítik a normál bélflórát alkotó baktériumok növekedését. Az ízesített Diarsanyl paszta egyszerű és könnyű adagolhatósága szintén hozzájárul a kezelés sikeréhez.

 

A bél védelme macska hasmenéses tünetek esetén

- A bélnyálkahártya védelme.
- A káros anyagok megkötése és eltávolítása.
- A hasmenéssel elvesztett folyadék, ionok és energia pótlása.
- A hasznos bélflóra egyensúlyának helyreállítása.
- Amennyiben oki kezelés lehetséges és szükséges, a megfelelő készítmények alkalmazása: antiparazitikum, antibiotikum, emésztőenzimek, stb

Az esetek túlnyomó részében alkalmazott kezelés bélnyálkahártya-bevonók, adszorbensek és bélflóra-stabilizálók adagolásából, valamint folyadék-, ion- és energiapótlásból áll.


A diarsanyl paszta teljeskörű védelmet nyújt


- A paszta viszkozitása közel azonos a természetes mucinéval, így egyenletes védőréteget képez a bélnyálkahártya felületén, továbbá segíti a természetes mucinfi lm regenerálódását.
- Megköti és ártalmatlanná teszi a káros anyagokat, pl. toxinokat, baktériumokat, vírusokat.
- Támogatja a hasznos baktériumok növekedését, ugyanakkor gátolja a kórokozó fajok megtelepedését és szaporodását.
- Kálium-, nátrium-, magnézium- és dextróztartalma hozzájárul a hasmenéssel elvesztett ionok és energia pótlásához.
- A megújult injektor segítségével könnyen és pontosan adagolható a finom illatú és ízű paszta.

Emésztőtraktus, mint védelmi rendszer:
A béltartalomban méreganyagok, vírusok, baktériumok lehetnek jelen, amelyek nap mint nap veszélyeztetik kedvenceink egészségét. Ugyanakkor, az esetek többségében ezeket a támadásokat sikeresen elhárítja az a védelmi rendszer, amelyet a természetes bélflóra, a bélnyálkahártya, valamint az annak felületét bevonó mucinréteg alkot.A hasmenés annak a jele, hogy ez a védelmi rendszer károsodott. Bármi legyen is a hasmenés hátterében, a mucinréteg mindig sérül. Ezzel megnyílik az út a bélhámsejtek és a mélyebben fekvő szövetek felé, amely az állat állapotának súlyosabbá válását vonja maga után.

Heveny és idült hasmenés:
A hasmenés a megszokottnál hígabb, nagyobb víztartalmú bélsár gyakori ürítését jelenti. Heveny lefolyásúnak akkor tekinthető, ha a folyamat 2-3 hétnél nem régebbi. Az ennél hosszabb ideje fennálló, vagy a kezelés ellenére visszatérő hasmenést idültnek nevezzük.

Bélnyálkahártya-bevonók:
Alkalmazásuk célja a bélnyálkahártya védelme, a mucinréteg helyreállítása. Erre alkalmas hatóanyag a montmorillonit és a kaolin. A készítmények közötti különbségeket példázza, hogy a montmorillonit bevonóképessége négyszerese a kaolinénak.

Adszorbensek:
Az adszorbensek szelektíven megkötik a szervezet számára káros anyagokat, pl. toxinokat, baktériumokat, vírusokat, így azok nem képesek felszívódni és kárt okozni a szervezetben.
Nagy különbség van az egyes adszorbensek között, pl. a montmorillonit tizenötször több káros anyag megkötésére képes, mint a kaolin.

Bélflóra-stabilizálók:
A szervezet egészsége szempontjából elengedhetetlen a kiegyensúlyozott bélflóra. Hasmenés esetén jó hatású az ún. prebiotikumok, pl. frukto-oligoszacharidok adagolása, amelyek szelektíven támogatják a hasznos bélbaktériumok szaporodását, ugyanakkor visszaszorítják a kórokozó fajok megtelepedését és növekedését.

Folyadék-, ion- és energiapótlás:
A hasmenéssel folyadékot, ionokat és energiát veszít az állat. Enyhébb esetekben megfelelő a szájon át adott kiegészítés. Általában jó hatású a szokásos táplálék 12-24 órán át tartó teljes megvonása, korlátlan vízfogyasztás mellett. Ezt célszerű diétával folytatni 3-5 napon át, amely lehet kifejezetten gyomor-bélbetegek számára kifejlesztett gyári táp vagy konzerv, illetve fôtt csirkehús rizzsel, túróval. Súlyos esetekben viszont kizárólag infúzióval, injekcióval lehet pótolni a veszteséget, ezért minden esetben forduljon állatorvosához!


Diarsanyl paszta 10 ml és 24 ml használati utasítása


Kiegészítő takarmány különleges táplálkozási célokra.
„Diétás”.
Belsőleges paszta kutya és macska részére.


Diarsanyl paszta 10 ml és 24 ml összetevői

 


Frukto-oligoszacharidok, dextróz, glicerol, nátrium (klorid-só), magnézium (citromsav-só).

Adalékanyagok:
Technológiai adalékanyag: Bentonite-Montmorillonite (E558): 40%
Tartósítószer: Kálium-szorbát (E202): 2 %

Analitikai összetevők:
- Nyershamu: 35 %
- Összes cukor: 30 %
- Nedvesség: 22 %
- Nátrium (Na) (Sodium): 2,5 %
- Kálium (K) (Potassium): 0,6 %
- Nyersfehérje. 0 %
- Nyersrost: 0 %
- Nyersolajok- és zsírok: 0 %


Dyarsanil paszta felhasználási cél


Akut bélrendszeri felszívódási (abszorpciós) rendellenességek csökkentése. Akut hasmenés vagy abból való lábadozás idején.Dyarsanil paszta 10 ml és 24 ml adagolás és felhasználási útmutató

 

Szájon át alkalmazandó.
A 10 ml-es injektor dugattyúján 10 osztás található, ahol egy osztás 1 ml-nyi pasztának felel meg.

A 24 ml-es injektoron 12 osztás található, ahol egy osztás 2 ml-nyi pasztának felel meg.

A dugattyún levő gyűrű elforgatásával beállíthatja az egyszeri adagot. Helyezze az injektort az állat szájának a sarkába, úgy, hogy annak vége minél beljebb, az állat nyelvére támaszkodjon! Az adag akkor távozott, ha a dugattyút megnyomását követően az injektor teste a gyűrűnek ütközik. Az alábbi táblázat segítségével kiszámolhatja kedvence napi adagját. Az adagolás javasolt átlagos időtartama 7-14 nap.
Alkalmazása előtt állatorvosi vélemény kikérése javasolt!

Diarsanyl paszta 10 ml kiszerelés
egy osztásnak megfelelő mennyiség: 1 ml
Az állat súlya 2-7 kg között: naponta 2 x 1 ml, reggel, illetve este, azaz naponta összesen 2 ml.


 

Diarsanyl paszta egyéb információkElőállító:
Ceva Santé Animale, 10, av. De La Ballastiére, 33500 Libourne, Franciaország.

Kiszerelés:
- Egy 10 ml-es injektor, papírdobozban.
- Egy 24 ml-es injektor, papírdobozban.

Tárolás:
Fénytől védve, szobahőmérsékleten (15-25 Celsius fok), száraz helyen tárolandó.
Gyermekek elől elzárva tartandó.

Felhasználható:
A dobozon, csomagoláson jelzett időpontig.

A termék kiszerelései

Diarsanyl paszta macskáknak - hasonló termékeink

BiogenicPet Balance macskáknak

BiogenicPet Balance macskáknak (250g)

BiogenicPET Emésztés, probiotikumok, szőrlabda gátlók
5 173 Ft
APTUS ATTAPECTIN tabletta macskáknak

APTUS ATTAPECTIN tabletta macskáknak (30db)

Aptus Emésztés, probiotikumok, szőrlabda gátlók
2 785 Ft
megszűnt termék!
Feligum Hairball Szőroldó tabletta

Feligum Hairball Szőroldó tabletta (40g)

FeliGum Emésztés, probiotikumok, szőrlabda gátlók
2 868 Ft
ENDIA hasfogó paszta macskáknak

ENDIA hasfogó paszta macskáknak (15ml)

Endia Emésztés, probiotikumok, szőrlabda gátlók
5 710 Ft