Kérdése van? 06/30/702-0101 (H-P 9-12 óráig)
Belépés Regisztráció
0 termék0 Ft
Kosár
 
A kosarad jelenleg üres
 
 
 
 

Fontos kiegészítő kutyás felszerelések

kutyásoknak ·

Cikksorozatunkban eddig szinte minden lényeges kutyafelszerelés sorra került, amikre egy kutyás háztartásban szükség lehet. Van azonban néhány olyan, ritkábban említett felszerelési tárgy, amelyekről ritkán esik szó, pedig nagyon megkönnyíti a kutyatartást, valamint komoly kellemetlenségektől kímélhetjük meg magunkat, ha a webnáruház kínálatából ezeket is beszerezzük.


Fontos kiegészítő kutyás felszerelések

Kullancskiszedő csipesz

Ezek közül egyenesen elhagyhatatlan egy felelősségteljes kutyatartó család esetében a kullancskiszedő csipesz. Bármikor előfordulhat, hogy kutyusunk összeszed egyet-kettőt ezekből a visszataszító parazitákból. Azt mindenki tudja, hogy a kullancsok veszélyes betegségeket terjeszthetnek.

A kullancskiszedés egyik legfontosabb pontja, hogy kiszedéskor a kullancsot ne nyomjuk össze, ne tépjük/rángassuk, hanem a fej alatt megfogva finom mozdulatokkal szedjük ki a kutyánkból. Kisebb baj, ha a kullancs feje beleszakad a bőrbe (persze ez sem jó), mert az idegen test környéke valószínűleg begyullad a későbbiekben és a kutya szervezete kilöki azt. A kullancscsipesz olcsó és nagyon könnyen használható védőeszköz, mindig legyen otthon!

Védőhuzat/üléshuzat az autóba

Ha időnként előfordul, hogy a kutyával vagy kutyákkal együtt utazunk, például a nyaralásokra vagy vidéki kiruccanásokra, akkor mindenképpen jó választás a védőhuzat autóba. Ha a kutyát megviseli a hosszú utazás, történhetnek balesetek, például néhány érzékenyebb gyomrú ebnél hányás is előfordulhat, de a hulló szőr és esetleges karommal való kapaszkodás okozta sérülések miatt is jó ötlet néhány forintot kiadni egy ilyen huzatért.

Az igazán megviselt autóülést nehéz kitakarítani, otthon tökéletesen nem is lehet és bármelyik autókozmetikában már az első takarítás többe fog kerülni, mint az üléshuzat.

A Trixie ülésvédő huzat is ideális megoldás a gépkocsis kutyaszállításhoz, hiszen könnyen tisztítható, erős és vízhatlan anyagból készült. Magas oldalfalakkal rendelkezik, ezért a kutya nem tud egykönnyen kiugrani, ha kinyílik az ajtó. A szőrt és más szennyeződéseket fölfogja, valamint jól használható kutyáknak való biztonsági övvel együtt is.

Térelválasztó rács autóba

Szintén az autós utazáshoz szükséges a térelválasztó rács, amely segítségével elérhető, hogy a kutyák a csomagtérben maradjanak, és ne másszanak előre a vezetőhöz. Ez természetesen biztonsági okokból is rendkívül fontos. Leggyakrabban nem csupán a kutyákkal, de családtagjainkkal együtt utazunk, így értük is felelősséggel tartozunk, az autóvezetőnek ezért figyelnie kell arra, hogy a lehető legnagyobb biztonságban szállíthassa a háziállatokat. Egy hirtelen fékezésnél vagy balesetnél igen komoly sérüléseket fog okozni egy több tíz kg-os állat, nem csak magában, ha az autóban tartózkodó emberekben is.

Karabiner/fémcsat

A pórázhoz szükséges karabiner külön is megvásárolható. Ez a kis fémcsat biztosítja, hogy a póráz valóban működjék, mert elöregedése, rossz minősége esetén kinyílhat, és olyan, mintha nem is lenne nálunk a póráz. Nagyobb testű kutyáknál a hegymászók által is használt tűzoltó karabinert szokták használni. A lényeg az, hogy jó minőségű karabinerünk legyen, az elhasználódott, könnyen kinyíló darabokat cseréljük gyorsan, hiszen itt csak néhány száz forintos tételről van szó.

Tüzelő bugyi szuka kutyáknak

A szukák esetében közismert probléma, hogy a tüzelés időszakában nehéz távol tartani a nemkívánatos kanközeledést. Ráadásul a tüzelés közepén a szuka világospiros foltokat hagyhat szerteszét a lakásban. A tüzelő bugyi higiénikus, valamint tüzelő bugyi betét is vásárolható hozzá, így magát a bugyit nem kell olyan gyakran mosni. Az évi egyszeri-kétszeri tüzelés ezekkel rémálomból csak kisebb kellemetlenséggé változik.

weballatpatika.hu