Kérdése van? 06/30/702-0101
Belépés Regisztráció
0 termék0 Ft
Kosár
 
A kosarad jelenleg üres
 
 
 
 
 

Kutyaruha: hóbort vagy hasznos felszerelés?

Cikkek · október 29.

A kutyaruha talán az egyik legmegosztóbb kutyás kiegészítő az állattartók körében. Egyik tábor szerint szinte elengedhetetlen kiegészítő, mások viszont inkább nevetségesnek találják.


Kutyaruha: hóbort vagy hasznos felszerelés?

Néhány éve még a különböző bulvárműsorok mutatták be a Magyarországon még új kutyaruhákat. Úgy bántak a témával, mint valami hóbortossággal, de persze már akkor is voltak, akik azt hangoztatták, hogy itt nem a kutyák divatosságáról van szó, nem az állat kínzásáról, hanem ez hasznos és a maga helyén alkalmazva még egészségmegőrző szereppel is bíró kutyafelszerelés.

Hasznos kiegészítő vagy trendi hóbort?

Természetesen van rá lehetőség, hogy az ízlésünknek megfelelő ruhába öltöztessük a kutyánkat, ahogyan arra is van lehetőség, hogy olyan nyakörvet vagy hámot válasszunk neki, amilyen nekünk tetszik. Az sem tagadható, hogy akár még ízléstelenül is föl lehet öltöztetni egy ebet – de ugye egy ember is föl tud öltözni meglehetősen furcsán. A kutyaruhák lehetnek trendik, de elsődleges céljuk szerint hasznosak, és ezt nem szabad elfelejteni.

Több webáruház is foglalkozik kutyaruhákkal, közöttük természetesen mi is. A kutyáknak készült napszemüvegekről itt tényleg nem nyitnánk vitát, de például a tüzeléskor használható tüzelőbugyi vagy akár a munkakutyák biztonsági ruhái mindenképpen hasznosak és egyáltalán nem öncélúak.

Jellemzően milyen típusú kutyák szokták kapni a kutyaruhákat?

Az otthon tartott kutyák közül főleg a kisebb testű és rövidszőrű változatok esetében szoktak főleg télire kabátokat adni, mivel ezek az ebek hajlamosak a felfázásra, és komoly betegségeket, sőt akár az élethossz megrövidülését is okozhatja, ha nagyon megfáznak.

Kutyaruha - kutya kabát webáruház

Szintén sokan adnak akár nagyobb testű kutyájukra is olyan métre szabott ruhát, amely védi a kutya hasát a sártól, hótól. Esőben vagy pocsolyás időben kifejezetten jót tehet a bundának ez a védelmi ruhadarab. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a bogáncsok és kullancsok ellen is hasznos lehet magas fűben egy hasat is védő termék.

A kutyacipő a téli sózás idején szintén több volt luxusterméknél, s bár ma már a hagyományos útsózás tilos, előfordulhat, hogy szükség van a tappancsok védelmére. Könnyen megszokják a ruhát esőben vagy fagyban, ahogyan a pórázt és hámot is megszokják.

Beszéljünk a költségekről

Olcsó kutyaruha is sok van a piacon, és ezek sokszor nem is rosszabb minőségűek. Az tény, hogy a divatruhákat keresőknek gyakran mélyen a pénztárcájukba kell nyúlniuk, de a fent felsorolt funkcionális és hasznos ruhadarabok megfizethető áron érhetők el. Kutyaruha olcsón is beszerezhető tehát, és egy ízléses darabot mások sem szólnak meg. A lényeg, hogy a kutya érdekeit nézzük, hiszen ő ránk van utalva. Ne válasszunk olyan zárt, nem légáteresztő, nehezen tisztító darabokat melyekkel hosszabb távon csak a gond.

 

Címkék

acana (0), akvárium (1), állatvédelmi törvény (1), baleset (1), hal (1), hányás (1), hőguta (0), kutya (1), kutyatáp (0), macska (3), nyúl (1), otthon (2), sérülés (1),

Akciók

Ingyenes kiszállítás
-23%
IAMS Cat Adult Chicken

IAMS Cat Adult Chicken (15kg)

IAMS Macska száraztáp
16 990
Eredeti ár: 21 999